Abrikosiniai kamuoliukai

Šefo receptai
Įkėlė: Spal 13, 2014
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Abrikosai 200 g
  • Degtinė 4 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 75 g
  • Smulkintas kokosas 100 g
  • Cukraus pudra 50 g
  • Pieniškas šokoladas 200 g
  • Baltasis šokoladas 100 g

Eiga

  1. Abrikosus supjaustyti, apšlakstyti degtine (likeriu) ir 1 valandą uždengus palaikyti, kad prisitrauktų.
  2. Suminkštėjusius abrikosus sutrinkite (elektrinių smulkintuvu, bet ne blenderiu, bus per daug košė). Sviestą išplakite iki purumo, įmaišykite į abrikosų tyrę. Sudėkite kokosų drožles, cukraus pudrą, cinamoną, citrinos žieveles. Gerai išmaišykite.
  3. Iš tešlos formuokite kamuoliukus ir 30 min. pastatykite į šaldytuvą. Per tą laiką išlydykite karštose vonelėse šokoladą- atskirai pienišką ir baltąjį. Apvilgykite sustingusius kamuoliukus pieniniame šokolade, papuoškite išlydytų baltuojų šokoladu. Pašaldykite, kol šokoladas sustings.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!