Abrikosiniai kamuoliukai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Abrikosai 200 g
- Degtinė 4 šaukštas (-ai)
- Sviestas 75 g
- Smulkintas kokosas 100 g
- Cukraus pudra 50 g
- Pieniškas šokoladas 200 g
- Baltasis šokoladas 100 g
Eiga
- Abrikosus supjaustyti, apšlakstyti degtine (likeriu) ir 1 valandą uždengus palaikyti, kad prisitrauktų.
- Suminkštėjusius abrikosus sutrinkite (elektrinių smulkintuvu, bet ne blenderiu, bus per daug košė). Sviestą išplakite iki purumo, įmaišykite į abrikosų tyrę. Sudėkite kokosų drožles, cukraus pudrą, cinamoną, citrinos žieveles. Gerai išmaišykite.
- Iš tešlos formuokite kamuoliukus ir 30 min. pastatykite į šaldytuvą. Per tą laiką išlydykite karštose vonelėse šokoladą- atskirai pienišką ir baltąjį. Apvilgykite sustingusius kamuoliukus pieniniame šokolade, papuoškite išlydytų baltuojų šokoladu. Pašaldykite, kol šokoladas sustings.