Aguonų pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Nuostabus pyragas su aguonomis.
Ingredientai
- Aguonos Pagal skonį
- Cukrus 400 g
- Kiaušiniai 10 vnt
- Džiuvesėliai 30 g
- Aliejus 2 -
- Citrinos rūgštis 1 vnt
- Kepimo milteliai 1 vnt
Eiga
- Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių ir atvėsinti. Trynius ištrinti su ¾ receptūroje nurodyto cukraus kiekio iki purios masės ir sumaišyti su nuplikytomis, nusunktomis ir orkaitėje išdžiovintomis aguonomis.
- Atvėsusius baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų ir atsargiai apvartant įmaišyti į trynių masę. Suberti džiūvėsėlius, įlašinti migdolų aliejų, citrinų rūgštį, suberti kepimo miltelius, viską išmaišyti ir masę supilti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą didelę torto formą.
- Iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepti apie 1 val. Pyragą iš formos išimti tik atvėsusį. Puošti apsijojant miltiniu cukrumi.