Alandų salų blynas

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Kitokie, kiek šiaurietiški blynai su kardamonu.

Ingredientai

  • Pienas 4 stiklinė (-ės)
  • Manai 150 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 100 ml
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Cukrus 100 ml
  • Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Razinos 100 g
  • Aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Užvirti pieną, sudėti kruopas, virti apie 5 min. Perdėti į kitą indą, ataušinti ( apie 10 min. ).
  2. Maišant sudėti miltus, išsukti. Supilti su cukrum išplaktus kiaušinius, suberti kardamoną ir razinas, išmaišyti.
  3. Skardą iškloti kepimo popierium, ištepti aliejum. Supilti tešlą ( 3-4 cm sluoksniu ) ir kepti iki 225C įkaintoje orkaitėje 30 min.
  4. Atvėsinti ir patiekti su ledais ar vaniliniu padažu, mat anot knygos, šie blynai valgomi kaip desertas.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!