Apelsininiai sausainiai

Be galo gardūs sausainiai su apelsininiu įdaru.

Be galo gardūs sausainiai su apelsininiu įdaru.

Ingredientai

Miltai 2 stiklinė (-ės)
Kiaušinis 1 vnt
Sviestas 50 g
Grietinė 3 šaukštas (-ai)
Cukrus 80 g
Druska 1 žiupsnelis
Apelsinai 1 vnt
Cukrus 160 g
Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
  • 1

    Į vieną indą sudėti cukrų, grietinę, kiaušinius, sodą, druską, miltus, viską gerai išmaišyti. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą;

  • 2

    Įdaro ruošimui apelsinus supjaustyti, išimti sėklas, sudėti į smulkintuvą ir susmulkinti iki vientisos masės, įberti 160 g cukraus, krakmolo;

  • 3

    Tešlą plonai iškočioti, tolygiai paskirstyti įdarą, susukti į ritinėlį;

  • 4

    Vieną ritinėlį padalinti į tris vienodo dydžio gabalus, palikti šaldytuve pastovėti 30 min.;

  • 5

    Išraukus iš šaldytuvo supjaustyti 3 cm storio gabalėliais, dėti ant kepimo skardos ir kepti 15-20 min 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Tiramisu 45min
Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val
Plikyti riestainiai 30min
Bandelės "grietiniukai" 30min
Totoriškos bandukės 1val