Apelsininiai sausainiai

Be galo gardūs sausainiai su apelsininiu įdaru.

Be galo gardūs sausainiai su apelsininiu įdaru.

Ingredientai

Miltai 2 stiklinė (-ės)
Kiaušinis 1 vnt
Sviestas 50 g
Grietinė 3 šaukštas (-ai)
Cukrus 80 g
Druska 1 žiupsnelis
Apelsinai 1 vnt
Cukrus 160 g
Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
  • 1

    Į vieną indą sudėti cukrų, grietinę, kiaušinius, sodą, druską, miltus, viską gerai išmaišyti. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą;

  • 2

    Įdaro ruošimui apelsinus supjaustyti, išimti sėklas, sudėti į smulkintuvą ir susmulkinti iki vientisos masės, įberti 160 g cukraus, krakmolo;

  • 3

    Tešlą plonai iškočioti, tolygiai paskirstyti įdarą, susukti į ritinėlį;

  • 4

    Vieną ritinėlį padalinti į tris vienodo dydžio gabalus, palikti šaldytuve pastovėti 30 min.;

  • 5

    Išraukus iš šaldytuvo supjaustyti 3 cm storio gabalėliais, dėti ant kepimo skardos ir kepti 15-20 min 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Panašūs receptai

Tiramisu 45min
Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val
Plikyti riestainiai 30min
Bandelės "grietiniukai" 30min
Totoriškos bandukės 1val