Apkepas su raudonaisiais ryžiais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Raudonieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
- Pievagrybiai 300 g
- Pomidorai 400 g
- Poras 1 vnt
- Sviestas 3 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 4 vnt
- Parmezano sūris 4 šaukštas (-ai)
Eiga
- Ryžius užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite kelioms valandoms brinkti. Statykite puodą ant ugnies, uždenkite ir virkite 15–20 minučių (virimo pabaigoje pagal skonį įberkite druskos). Sukrėskite į kiaurasamtį, gerai nuvarvinkite. Įmeskite kelis gabalėlius sviesto ir išmaišykite.
- Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Nuplautus pomidorus supjaustykite skrituliais, porus – griežinėliais. Kiaušinius sudėkite į dubenį, įberkite žiupsnį druskos, žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų ir kiek paplakite šluotele. Suberkite parmezaną ir dar paplakite.
- Nepridegančioje kepimo skardoje tolygiai paskleiskite virtus ryžius. Ant viršaus tolygiai išdėliokite grybų ir porų griežinėlius. Apibarstykite smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
- Išdėliokite skrituliais supjaustytus pomidorus ir apliekite plaktais kiaušiniais (viršų dar galite apibarstyti tarkuotu parmezanu). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Tiekdami apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.