Avokadų salotos su pievagrybiais

Sveikos avokadų salotos, pagardintos grybais! 

Sveikos avokadų salotos, pagardintos grybais! 

Ingredientai

Avokadai 1 vnt
Žalioji citrina 1 vnt
Baltojo vyno actas 6 šaukštas (-ai)
Druska Pagal skonį
Pipirai Pagal skonį
Džiovintas raudonėlis Pagal skonį
Augalinis aliejus 4 šaukštas (-ai)
Pomidoriukai 100 g
Svogūnas 1 vnt
  • 1

    Nulupkite avokadus, išimkite kaulus, supjaustykite siauromis juostelėmis, pašlakstykite iš žaliosios citrinos išspaustomis sultimis ir pabarstykite druska.

  • 2

    Sumaišykite baltojo vyno actą, druską, pipirus, džiovintus raudonėlius ir aliejų (labiausiai tiktų graikinių riešutų aliejus). Dalį paruošto padažo užpilkite ant avokadų, apdenkite folija ir įdėkite į šaldytuvą (jei neskubate, geriausia palaikyti apie 30 min, tačiau galima ir mažiau), kad pasimarinuotų.

  • 3

    Pievagrybius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis. Pomidoriukus nuplaukite, perpjaukite pusiau, o nuluptą svogūną smulkiai sukapokite.

  • 4

    Pievagrybius, pomidorus ir svogūną sumaišykite su padažu ir sudėkite į lėkštes, ant viršaus išdėliokite avokadų juosteles.

  • 5

    Skanaus!

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Griliuje keptos vištienos salotos su mandarinais 30min
Graikiškos salotos 15min
Pomidorų ir mocarelos sūrio salotos 15min
Mažųjų pomidorų ir kukurūzų salotos 15min
Tuno salotos 5min