Baklažanai su riešutais

Baklažanai su kepintais riešutais - tai  patiekalas, kuris tiks kaip garnyras prie mėsos patiekalų, arba kaip atskiras patiekalas.

Baklažanai su kepintais riešutais - tai  patiekalas, kuris tiks kaip garnyras prie mėsos patiekalų, arba kaip atskiras patiekalas.

Ingredientai

Baklažanas 1 vnt
Anakardžiai 40 g
Aliejus kepimui 2 šaukštas (-ai)
Druska Pagal skonį
Klevų sirupas 1 arb. šaukštelis (-iai)
Citrina 1/2 g
  • 1

    Baklažaną supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti keliolikai minučių pastovėti, tada baklažano griežinėlius nuplauti po tekančiu vandeniu, nusausinti;

  • 2

    Dėti griežinėlius kepti įkaitintoje keptuvėje, apkepinti. Kad riebalų perteklius pasišalintų, dėti ant popierinio rankšluosčio;

  • 3

    Keptuvėje apkepinti anakardžio riešutus;

  • 4

    Į lėkštes dėti apkepintus baklažanus, apiberti anakardžio riešutais, apšlakstyti citrinų sultimis ir klevų sirupu;

  • 5

    Papuošti mėtų lapeliais, citrinų griežinėliais;

  • 6

    Skanaus!

Panašūs receptai

Lašiša su klevų sirupu 30min
Pikantiškos keptos bulvės 1val
Silkė su agurkų salotomis 5min
Kūčiukai 30min