Baravykų padažas

Lengvais pagaminamas grybų padažas, kuris puikiai tiks su bulvių koše ar mėsos patiekalu.

Lengvais pagaminamas grybų padažas, kuris puikiai tiks su bulvių koše ar mėsos patiekalu.

Ingredientai

Džiovinti baravykai 1/2 stiklinė (-ės)
Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
Svogūnas (vidutinio dydžio) 1 vnt
Česnako skiltelės (trintos) 3 g
Šviežio čiobrelio šakelės 5 vnt
Rozmarino šakelės 3 vnt
Pievagrybiai (pjaustyti) 180 g
Vištienos sultinys 400 ml
Miltai 2 šaukštas (-ai)
Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Pipirai Pagal skonį
  • 1

    Džiovintus baravykus sudėkite į indą, užpilkite 3 stiklinėmis vandens, uždenkite ir palaikykite apie 30 min.

  • 2

    Įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, pakepkite apie 5 min. (arba kol pradės ruduoti). Tada sudėkite česnaką ir prieskonines žoleles bei kepkite apie 1 min. Supilkite 60 ml vištienos sultinio, truputį pagarinkite. Sudėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite juos, kol praras drėgmę ir pradės ruduoti (apie 5min.)

  • 3

    Supilkite barvykus kartu su visu vandeniu, supilkite likusį sultinį, mišinį užvirkite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 15 min.

  • 4

    Nukoškite grybų sultinį ir tik skystį supilkite atgal į keptuvę ant žemos ugnies. Indelyje sumaišykite miltus su 60 ml vandens, gerai išmaišykite, kad miltai ištirptų ir taptų pastos konsistencijos. Miltus sudėkite į grybų sultinį, gerai išmaišykite. Kepkite, nuolatos maišydami, kol sultinys pradės tirštėti ir taps panašus į padažą. Pagardinkite druska bei maltais pipirais.

  • 5

    Dar kartą nukoškite sultinį, kad jis neturėtų jokių gabaliukų.

  • 6

    Grybus, kuriuos naudojote sultinio ruošime, peteikite kaip garnyrą prie kitų patiekalų arba sumaišykite su virtais makaronais.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Voveraitės 15min