Barščiai su džiovintais baravykais

Tobulo skonio sriuba

Tobulo skonio sriuba

Ingredientai

Burokėliai 1 vnt
Džiovinti grybai 4 vnt
Svogūno roputės 1 vnt
Lauro lapai 1 vnt
Pipirai Pagal skonį
Druska Pagal skonį
  • 1

    Džiovintus baravykus užpilti šaltu vandeniu, pamirkyti 3-4 valandas ir išvirti tame pat, pasūdytame skystyje, kuriame buvo mirkomi. Baravykus išgriebti ir atvėsinti. Nuovirą panaudoti sultiniui.

  • 2

    Į užvirtą grybų sultinį sudėti atskirai išvirtus, stambiai sutrintus ar šiaudeliais supjaustytus burokėlius. Kiek pavirus, sudėti juostelėmis supjaustytus baravykus, pusžiedžiais supjaustytą svogūno galvutę, sudėti prieskonius: lauro lapelius, pipirus, jei reikia, dar pasūdyti ir pavirus 5 min., nukaisti.

  • 3

    Patiekti virtomis su lupena bulvėmis.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Bulvienė su kumpiu 30min
Itališka dešrelių sriuba 1val
Aštri vištienos sriuba 45min
Vegetariška avinžirnių sriuba su ropėmis 30min
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena 15min