Biskvitinis pyragas su šilauogėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt
- Cukrus 6 šaukštas (-ai)
- Miltai 3 šaukštas (-ai)
- Krakmolas 1 vnt
- Šilauogės 1 l
- Želė 1 pakuotė (-ės)
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Džiuvesėliai 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Žele paruošiama pagal nuorodą, esančią ant pakelio ir laikoma šaltai, kad atvėstų.
- Parenkamos kaip galima vienodesnės šilauogės, jos nuplaunamos ir nusausinamos.
- Baltymai atšaldomi ir plakami vis pridedant cukraus iki standžių putų.
- Po to po vieną imaišomi tryniai, įsijojami su krakmolu sumaišyti miltai.
- Tešla supilama į paruoštą formą (išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais.
- Biskvitas kepamas iki 200-220C temperatūros įkaitintoje orkairėje 35-40 min.
- Iškepęs biskvitas atsargiai išimamas iš formos, atvėsinamas.
- Po to vėl įstatomas į formą, kurioje kepė, viršus apiberiamas šilauogėmis ant kurių užpilami bestingstantys drebučiai
- Biskvitinis pyragas 3-4 val. laikomas šaldytuve, kad drebučiai pilnai sustingtų.