Biskvitinis pyragas su šilauogėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Cukrus 6 šaukštas (-ai)
  • Miltai 3 šaukštas (-ai)
  • Krakmolas 1 vnt
  • Šilauogės 1 l
  • Želė 1 pakuotė (-ės)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Džiuvesėliai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Žele paruošiama pagal nuorodą, esančią ant pakelio ir laikoma šaltai, kad atvėstų.
  2. Parenkamos kaip galima vienodesnės šilauogės, jos nuplaunamos ir nusausinamos.
  3. Baltymai atšaldomi ir plakami vis pridedant cukraus iki standžių putų.
  4. Po to po vieną imaišomi tryniai, įsijojami su krakmolu sumaišyti miltai.
  5. Tešla supilama į paruoštą formą (išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais.
  6. Biskvitas kepamas iki 200-220C temperatūros įkaitintoje orkairėje 35-40 min.
  7. Iškepęs biskvitas atsargiai išimamas iš formos, atvėsinamas.
  8. Po to vėl įstatomas į formą, kurioje kepė, viršus apiberiamas šilauogėmis ant kurių užpilami bestingstantys drebučiai
  9. Biskvitinis pyragas 3-4 val. laikomas šaldytuve, kad drebučiai pilnai sustingtų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!