Studento pasirinkimas: cukinijos greitai ir lengvai

Studento pasirinkimas: cukinijos greitai ir lengvai

Didžiulės cukinijos šiuo metų laiku džiugina ne vieną, tačiau skoniu būdamos paprastos kaip „trys kapeikos“, jos verčia gerai pasukti galvas kaip padaryti  jas gardžias ir įsimintinas. O kad taip nutiktų, pasirodo, nereikia daug, užtenka gerų prieskonių ir išmonės. Ir tai labai priimtina ekonomiškai „Studento pasirinkimo“ rubrikos kišenei... Todėl šiandien paruošėme jums porą lengvai pagaminamų cukinijos užkandžių receptų. Belieka tik išsirinkti!
  1. Cukinija kaip garnyras
Supjaustome cukiniją dantyta pjaustykle. Pakepiname keptuvėje. Nutarkuojame šiek tiek citrinos žievelės ir apibarstome ja keptas cukinijas.Paskaniname druska ir pipirais. 2. Cukinijos griežinėliai Sumaišome džiūvėsėlius su labai smulkiai tarkuotu kietu sūriu bei norimais prieskoniais. Cukiniją supjaustome griežinėliais, pamirkome į pieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje. 3.Cukinijos kepinukai Sutarkuoti cukiniją burokine tarka. Sumaišyti su smulkiai pjaustytais svogūnais, įberti norimų prieskonių, miltų, sūrio, išplaktą kiaušinį. Miltų dėti tiek, kad masė lengvai formuotųsi. Šlapiomis rankomis formuoti blynelius, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus! panko_crusted_zucchini