Kulinarijos pasaulyje: kai prisvyla ryžiai ir kitos virtuvės nelaimės

Kulinarijos pasaulyje: kai prisvyla ryžiai ir kitos virtuvės nelaimės

Prisvilo ryžiai, persūdėte sriubą, nesustingo želatina ir negana to prie durų jau rikiuojasi paviešėti susirinkę giminaičiai? Skamba kaip baisiausias šeimos šventės scenarijus... Tačiau net ir tokia situacija lengvai pataisoma, tereikia žinoti keletą naudingų triukų!
  • Jei persūdėte sriubą...
Įmeskite sudžiuvusią duonos riekę ir šiek tiek pavirkite sriubą su ja. Jei sriuba skaidri – galite praskiesti vandeniu. Jei trinta – įmeskite žalią bulvę ir šiek tiek pavirkite.
  • Jei salotos "apvyto"…
Pamerkite jas į šaltą vandenį su šiek tiek citrinos sulčių. Palaikykite valandą šaldytuve.
  • Jei želatina nesustingo…
Įstatykite gaminį į indą su ledo kubeliais ir šaltu vandeniu.
  • Jei pritrūko trupinių kepsniui apvolioti…
Panaudokite trupintus kukurūzų dribsnius arba truputį sutarkuoto kietojo sūrio.
  • Jei prisvilo ryžiai…
Nemaišykite, o atsargiai nuimkite neprisvilusius ryžius. Sudėkite juos į kitą dubenį ir dar šiek tiek pavirkite su sultinio kubeliu, kuris nuims degėsių kvapą.
  • Jei spagečiai sulipo…
Sudėkite į sietelį ir perliekite karštu vandeniu. Man-cooking-meal-in-a-fry-001 (pav. iš http://shreddedninja.co.uk)