Lietiniai blynai su varške

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Miltai 100 g
  • Krakmolas Pagal skonį
  • Vanduo 100 ml
  • Pienas 100 ml
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Į kiaušinio ir druskos plakinį supilame miltus ir krakmolą. Sumaišome pieną su vandeniu ir po truputį „skiedžiame“ tešlą, kol ji pasidarys skystos grietinės konsistencijos. Vidutiniškai įkaitiname keptuvę ir pilame tris šaukštus užmaišytos tešlos. Sukiodami keptuvę mase padengiame visą jos dugną. Pirmą pusę kepame kol ji pagelsta, o antrą labai trumpai. Blyną dedame į lėkštę ar ant lentelės ir dedame įdarą (pvz varškę, išsuktą su vanile ir cukrumi. Kai kas deda ir kiaušinį, bet aš ne, tik kartais, jei varškė labai sausa, beriu saują uogų ar porą šaukštų trintų uogų tyrės). Blynelius susukame ir pakepame ant aliejumi pateptos keptuvės.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!