Bulvių kroketai su sūriu

  • 45min
  • 4 porcijos

Puikus garnyras prie įvairių patiekalų!

Puikus garnyras prie įvairių patiekalų!

Ingredientai

Bulvės 1 kg
Kiaušiniai 2 vnt
Sviestas 40 g
Fermentinis sūris 100 g
Miltai 2 šaukštas (-ai)
Malti džiuvesėliai Pagal skonį
Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
Maltas muskatas 1 žiupsnelis
Druska, pipirai 1 žiupsnelis
Augalinis aliejus Pagal skonį
  • 1

    Bulves nuskutame, nuplauname, išverdame pasūdytame vandenyje ir nusunkiame.

  • 2

    Į karštas bulves dedame sviestą, beriame tarkuotą sūrį ir viską sutriname grūstuvu.

  • 3

    Į bulvių masę dedame vieno kiaušinio trynį, miltus, krakmolą. Paskaniname druska, pipirais ir maltu muskatu. Išminkome.

  • 4

    Kiaušinį ir likusį baltymą išplakame.

  • 5

    Drėgnomis rankomis formuojame bulvių rutuliukus, apvoliojame juos miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.

  • 6

    Kepame gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

  • 7

    Patarimas, iškeptus kroketus dėti ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų aliejus.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Cepelinai su grybais 45min
Tinginių kugelis 15min
Žemaitiški blynai 45min
Trinta morkų ir bulvių sriuba 30min