Burokėlių užtepėlė

Ši burokėlių užtepėlė tinka visur, na gerai, beveik visur, į ją galima merkti agurko skiltelę, papriką, galima valgyti su salotomis, taip pat ši užtepėlė puikiai tiks kaip garnyras.

Ši burokėlių užtepėlė tinka visur, na gerai, beveik visur, į ją galima merkti agurko skiltelę, papriką, galima valgyti su salotomis, taip pat ši užtepėlė puikiai tiks kaip garnyras.

Ingredientai

Burokėliai 2 vnt
Lazdyno riešutai 1/2 stiklinė (-ės)
Svogūnas 1 vnt
Druska, pipirai Pagal skonį
Sojos padažas 1 šaukštas (-ai)
Balzamikas 2 šaukštas (-ai)
Linų sėmenų aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • 1

    Burokėlius išvirti;

  • 2

    Svogūną supjaustyti ir apkepinti keptuvėje su aliejumi;

  • 3

    Riešutus susmulkinti elektriniame kombaine, sudėti virtus burokėlius, apkepintus svogūnus, supilti linų sėmenų aliejų, druską, pipirus, sojos padažą, balzamiką ir viską susmulkinti;

  • 4

    Jei užtepėlė bus tirštoka, galima įpilti kelis šaukštus vandens.

Panašūs receptai

Pikantiškos keptos bulvės 1val
Ukrainietiški virtiniai su bulvių įdaru 5min
Keptos bulvės su sezamo sėklomis 15min
Mėtiniai kuskuso kruopų bokšteliai 15min