Egzotiškos Cajun virtuvės krevetės

Cajun virtuvė yra didelis mišinys – suamerikietintas įspanų, afrikiečių ir prancūzų kulinarinis palikimas. Rekomenduojame išbandyti ypatingą krevečių gaminimo receptą, ypatingam vakarui, galbūt romantiškai vakarienei prie žvakių šviesos ir vyno.

Cajun virtuvė yra didelis mišinys – suamerikietintas įspanų, afrikiečių ir prancūzų kulinarinis palikimas. Rekomenduojame išbandyti ypatingą krevečių gaminimo receptą, ypatingam vakarui, galbūt romantiškai vakarienei prie žvakių šviesos ir vyno.

Ingredientai

Sviestas 1 šaukštas (-ai)
Ayvuogių aliejaus 2 šaukštas (-ai)
Svogūno Pagal skonį
Česnakas 2 skiltelė (-ės)
Paprika raudonoji 1 vnt
Salieras Pagal skonį
Pomidoriukai savo sultyse 1 skardinė (-ės)
Sausas vynas 30 ml
Tabasko padažas 40 ml
Druska Pagal skonį
Pipirai Pagal skonį
Petražolės Pagal skonį
Krevetės 10 vnt
  • 1

    Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką, pipirą, salierus, raudonąją papriką, svogūno, pakepinkite 3 minutes.

  • 2

    Sudėkite pomidoriukus, įpilkite vyno, tabasko padažo.

  • 3

    Patroškinkite ant labai labai silpnos ugnies. Apie 20 min. Sudėkite krevetes, kepkite apie 10 minučių kol krevetės gražiai paraus, įdėkite petražolių.

  • 4

    Patiekite su citrina, kad galėtumėte išsispausti sulčių ant krevečių.

  • 5

    Garnyrui galite naudoti šparagus, juos reikėtų pavirti 5 minutes padruskintame vandenyje ir šiek tiek apkepinti.

  • 6

    Skanaus.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Lašiša su klevų sirupu 30min
Vištiena bbq 30min