Cepelinai

Tradiciški Lietuviški  didžkukuliai.

Tradiciški Lietuviški  didžkukuliai.

Ingredientai

Bulvės 3 kg
Virtos bulvės 1 kg
Kiaušiniai 2 vnt
Kiaulienos faršas 1 kg
Svogūnas 1 vnt
Pipirai 1 žiupsnelis
Česnakas 1 skiltelė (-ės)
Druska Pagal skonį
Krakmolas Pagal skonį
  • 1

    Visų pirmą iš vakaro išsiverdame 1kg bulvių.

  • 2

    Žalias bulves nuskutame ir sutarkuojame su tarkavimo mašina. „Tarkes“ perkošiame per merliuką, o susidariusį skystį paliekame, kad nusistovėtų krakmolas.

  • 3

    švirtas bulves sumalame. Žalių bulvių tarkių masės turėtų būti 3 kartus daugiau, nei virtų bulvių masės. Bulvių mases sumaišome, mušame kiaušinį, beriame druskos, sudedame nusistovėjusį krakmolą (skystį nuo bulvių „sunkos“ nupilame ir ant indo dugno, nusėdo, pats gražiausias krakmolas, žinoma jo kiekis priklauso, nuo bulvių krakmolingumo), papildomai dar įdedame 2 – 3 v. š. sauso bulvių krakmolo. Masę gerai išmaišome.

  • 4

    Pasiruošiame mėsos įdarą: į faršą beriame mėgstamus prieskonius: druska, pipirai, smulkinta česnako skiltelė, supjaustytas svogūnas ir mušame kiaušinį.

  • 5

    Formuojame cepelinus: delne suplojame bulvių masės, į vidurį dedame įdaro, aplipdome bulvių masę ir suformuojame cepelinus. Juos apvoliojame bulvių krakmole ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 40 – 50 min

  • 6

    Cepelinus pagardinkite spirgučiais arba grietine, skanaus!

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Cepelinai su mėsa 45min
Kugelis 5min
Kugelis su vištiena 30min
Bulvių plokštainis 30min
Įdaryti bulvių „krepšeliai“ 30min