Čigoniškas mozūras

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Cukrus 6 šaukštas (-ai)
  • Miltai 4 šaukštas (-ai)
  • Lazdyno riešutai 400 g
  • Džiovintos slyvos 400 stiklinė (-ės)
  • Citrinos žievelė Pagal skonį
  • Džiuvesėliai Pagal skonį
  • Baltojo glajaus Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaušinius su cukrumi išplakti iki purumo, įsijoti miltus ir sudėti tarkuotą citrinų žievelę. Riešutų branduolius sukapoti ir pakepinti. Džiovintus vaisius išbrinkinti, užpilant juos šaltu vandeniu, nusausinti ir supjaustyti ruoželiais.
  2. Viską sudėti į tešlą, gerai išmaišyti ir sukrėsti į stačiakampę, riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą skardą. Skardą galima iškloti vafliu ir ant jo paskleisti tešlą 3 cm storio sluoksniu. Išlyginus tešlą, mozūrą kepti 35 - 40 min. įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje.
  3. Ataušintą mozūrą puošti apsijojant miltiniu cukrumi arba apliejant glajumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!