Čigoniškas mozūras
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt
- Cukrus 6 šaukštas (-ai)
- Miltai 4 šaukštas (-ai)
- Lazdyno riešutai 400 g
- Džiovintos slyvos 400 stiklinė (-ės)
- Citrinos žievelė Pagal skonį
- Džiuvesėliai Pagal skonį
- Baltojo glajaus Pagal skonį
Eiga
- Kiaušinius su cukrumi išplakti iki purumo, įsijoti miltus ir sudėti tarkuotą citrinų žievelę. Riešutų branduolius sukapoti ir pakepinti. Džiovintus vaisius išbrinkinti, užpilant juos šaltu vandeniu, nusausinti ir supjaustyti ruoželiais.
- Viską sudėti į tešlą, gerai išmaišyti ir sukrėsti į stačiakampę, riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą skardą. Skardą galima iškloti vafliu ir ant jo paskleisti tešlą 3 cm storio sluoksniu. Išlyginus tešlą, mozūrą kepti 35 - 40 min. įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje.
- Ataušintą mozūrą puošti apsijojant miltiniu cukrumi arba apliejant glajumi.