Cukinijų duona

Kaip bananų duoną, taip galima pasigaminti i cukinijų duoną. Kviečiu išbandyti!

Kaip bananų duoną, taip galima pasigaminti i cukinijų duoną. Kviečiu išbandyti!

Ingredientai

Tarkuota cukinija (apie 4 vnt.) 3 stiklinė (-ės)
Miltai 3 stiklinė (-ės)
Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
Maltas cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
Cukrus 1.5 stiklinė (-ės)
Didelis kiaušinis 2 vnt
Vanilės ekstraktas 2 arb. šaukštelis (-iai)
Druska 1 žiupsnelis
Sviestas (ištirpintas) 180 g
Smulkinti riešutai (neprivaloma) 1 stiklinė (-ės)
  • 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Patepkite riebalai kepimo formą (receptas pritaikytas dviem formom, kuriu matmenys apie 20*10 cm).

  • 2

    Sutarkuotas cukinijas laikykite kiaurasamtyje. Jos nereikia nuspausti, bet perteklinės sultys tegul nuvarva.

  • 3

    Išplakite kartu kiaušinius, cukrų, sviestą, vanilę ir druską dideleme inde. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Viską išmaišykite.

  • 4

    Įmaišykite tarkuotas cukinijas, sudėkite riešutus (jeigu juos naudojate). Tešlą paskirstykite kepimo formoje ar formose.

  • 5

    Kepkite apie 40 - 60 min. (kol į duoną įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus jį ištraukus). jeiskite duonai atvėsti apie 10 min. prieš ją išimant iš formos. Išėmus - palikite pilnai atvėsti.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Šokoladinis pyragas 15min
Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val