Cukinijų ir morkų užkandėliai

Gardūs morkų ir cukinijų užkandžiai puikiai tiks Jūsų šventiniam stalui.

Gardūs morkų ir cukinijų užkandžiai puikiai tiks Jūsų šventiniam stalui.

Ingredientai

Miltai 1 stiklinė (-ės)
Pienas 1 stiklinė (-ės)
Kiaušiniai 1 vnt
Morkos 2 vnt
Cukinija 1 vnt
Poras 1 vnt
Kepimo milteliai 1 vnt
Kalendra 1 arb. šaukštelis (-iai)
Druska Pagal skonį
Juodieji pipirai Pagal skonį
Citrinos žievelė Pagal skonį
Alyvuogių aliejus Pagal skonį
  • 1

    Inde sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir kalendros prieskonius. Atskirame sumaišykite pieną, kiaušinį, citrinos žievelę ir pipirus. Po to sausą mišinį suberkite į skystą ir gerai išmaišykite, tačiau nepermaišykite. Tešla turi tapti kreminės konsitencijos, tad tirštumą reguliuokite pienu ir miltais.

  • 2

    Sutarkuojame nuvalytas morkas, cukiniją, supjaustome porą ir įmaišome į masę. Palaikome apie pusvalandį.

  • 3

    Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jo reikia nemažai – apie 2 – 2,5 cm.gylio. Morkų masę imame iš dubens ir dedame į įkaitusį aliejų. galima formuoti blynelius. Jų per daug nepridėkit, nes reikia, kad blynukai plaukiotų laisvai aliejuje. Užkandžius vartydami kepkite apie 3 – 4 min., kol gražiai pagels. Išėmus iš keptuvės reikia pašalinti aliejaus perteklių. Tai padarykite dėdami blynelius į popieriniu rankšluosčiu paklotą lėkštę.

  • 4

    Patiekite su jogurtiniu arba česnakiniu padažu (sumaišykite trintą česnaką, natūralų jogurtą, šiek tiek alyvuogių aliejaus ir druskos).

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis 15min
Skanieji kiaulienos suktinukai 5min
Špinatiniai gnocchi 30min
Bruschett’ai su mocarella ir saulėje džiovintais pomidorais 15min
Bruschett’ai su baklažanais 15min
Marinuotos juodosios alyvuogės 30min