Cukinijų ir morkų užkandėliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardūs morkų ir cukinijų užkandžiai puikiai tiks Jūsų šventiniam stalui.
Ingredientai
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Morkos 2 vnt
- Cukinija 1 vnt
- Poras 1 vnt
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Kalendra 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Citrinos žievelė Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
Eiga
- Inde sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir kalendros prieskonius. Atskirame sumaišykite pieną, kiaušinį, citrinos žievelę ir pipirus. Po to sausą mišinį suberkite į skystą ir gerai išmaišykite, tačiau nepermaišykite. Tešla turi tapti kreminės konsitencijos, tad tirštumą reguliuokite pienu ir miltais.
- Sutarkuojame nuvalytas morkas, cukiniją, supjaustome porą ir įmaišome į masę. Palaikome apie pusvalandį.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jo reikia nemažai – apie 2 – 2,5 cm.gylio. Morkų masę imame iš dubens ir dedame į įkaitusį aliejų. galima formuoti blynelius. Jų per daug nepridėkit, nes reikia, kad blynukai plaukiotų laisvai aliejuje. Užkandžius vartydami kepkite apie 3 – 4 min., kol gražiai pagels. Išėmus iš keptuvės reikia pašalinti aliejaus perteklių. Tai padarykite dėdami blynelius į popieriniu rankšluosčiu paklotą lėkštę.
- Patiekite su jogurtiniu arba česnakiniu padažu (sumaišykite trintą česnaką, natūralų jogurtą, šiek tiek alyvuogių aliejaus ir druskos).