Cukinijų sviestas

Puikus būdas sunaudoti cukiniją ir gauti nuostabią užtepėlę.

Puikus būdas sunaudoti cukiniją ir gauti nuostabią užtepėlę.

Ingredientai

Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
Svietas 1 šaukštas (-ai)
Česnako skiltelės (sutrintos) 5 vnt
Cukinijos (dvi didelės, supjaustytos 1 cm dydžio kubeliais) 1 kg
Čiobrelio arba rozmarino šakelės 5 vnt
Smulki druska Pagal skonį
Maltas juodasis pipiras 1 žiupsnelis
  • 1

    Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ištirpinkite sviestą, sudėkite trintą česnaką, cukinijos kubelius.

  • 2

    Kepkite apie 15 - 20 min., kol cukinija suminkštės. Nuimkite čiobrelio arba rozmarino lapelius nuo šakelių ir sudėkite į cukinijas.

  • 3

    Sumažinkite kaitrą ir dažnai maišant kepkite, kol skystis išgaruos. Jeigu cukinija pradės skrusti - įpilkite šlakelį vandens arba baltojo vyno bei sumažinkite ugnį. Cukinija turėtų tapti košės konsistencijos (kepimo procesas turėtų užtrukti apie 1 val.).

  • 4

    Paruoštas cukinijos sviestas laikysis hermetiškuose indeliuose šaldytuve iki 2 savaičių, o užšaldytas - iki 1 metų.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Ant grotelių keptas karamelizuotas ananasas 15min
Garstyčių ir medaus padaže glazūruoti svogūnai 30min
Agurkų salotos 5min
Itališkos „Caprese“ salotos 30min
Natūraliame jogurte marinuota vištiena 2val