Cukriniai sausainiukai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Labai paprasti, greitai pagaminami ir gardūs sausainiukai- riestainiukai.

Ingredientai

  • Margarinas 250 g
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Margariną sutarkuojame burokine tarka, įmušame kiaušinius, beriame cukrų ir vanilinį cukrų (truputį cukraus pasiliekame apibarstymui). Beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkome tešlą.. Miltų gali prireikti ir šiek tiek daugiau. Galima trumpam tešlą padėtį į šaldytuvą.
  2. Jeigu mėgstate į tešlą galima įmaišyti įvairių priedu - razinų, riešutų ir t.t. Formuojame norimos formos sausiniukus- dariau riestainiukus (tarp delnų suvoliojame tešlos gabalėlį į virvelę ir supiname riestainiuką, galima daryt meduoliukus, rutuliukus ir panašiai). Pavoliojame cukruje, dedame į skardą necukruota puse į apačią. Galima patepri kiausšinio plakiniu, bus gelsvesni ir gražesni. Tešla pasipūs kepdama, todėl ant skardelės dėdame palikdami tarpelius.
  3. Kepame sausainiukus 10-12 minučių, 200 laipsniu karstumo orakitėje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!