Braškių desertas

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Ingredientai

  • Braškės 500 g
  • Cukrus 50 g
  • Kukurūzų dribsniai 50 g
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Natūralus jogurtas 50 g
  • Grietinėlė 200 g
  • Grietinėlės standiklis 1 pakuotė (-ės)
  • Vanilinis cukrus 1 pakuotė (-ės)

Eiga

  1. Uogas švariai nuplaukite ir nusausinkite. Kelias gražiausias pasilikite papuošimui.
  2. Nuo likusių nuimkite žiedkočius, įpilkite cukrų, vanilinį cukrų, ­pilkite citrinų sultis ir pertrinkite, kad gautumėte tyrę.
  3. Į ją įmaišy­kite jogurtą. Indą su kremu už­denkite ir padėkite 30 min. į šaldiklį. Kol kremas bus šaldytuve jį dukart permaišykite.
  4. Grietinėlę išplakite iki standumo, suaišyki­te su kremu.
  5. Jį dar kartą padėkite į šaldiklį.
  6. Laikykite 2 vai., kas pusvalandį išplakite baltymų plaktuvu.
  7. Braškių tyrę pakaitomis su kremu bei kukuruzų dribsniais paskirstykite į 4 aukštas taures.
  8. Patiekite papuošusi likusiomis braškėmis ir plaktos grietinėlės kepurėlėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!