Braškių desertas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Ingredientai
- Braškės 500 g
- Cukrus 50 g
- Kukurūzų dribsniai 50 g
- Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
- Natūralus jogurtas 50 g
- Grietinėlė 200 g
- Grietinėlės standiklis 1 pakuotė (-ės)
- Vanilinis cukrus 1 pakuotė (-ės)
Eiga
- Uogas švariai nuplaukite ir nusausinkite. Kelias gražiausias pasilikite papuošimui.
- Nuo likusių nuimkite žiedkočius, įpilkite cukrų, vanilinį cukrų, pilkite citrinų sultis ir pertrinkite, kad gautumėte tyrę.
- Į ją įmaišykite jogurtą. Indą su kremu uždenkite ir padėkite 30 min. į šaldiklį. Kol kremas bus šaldytuve jį dukart permaišykite.
- Grietinėlę išplakite iki standumo, suaišykite su kremu.
- Jį dar kartą padėkite į šaldiklį.
- Laikykite 2 vai., kas pusvalandį išplakite baltymų plaktuvu.
- Braškių tyrę pakaitomis su kremu bei kukuruzų dribsniais paskirstykite į 4 aukštas taures.
- Patiekite papuošusi likusiomis braškėmis ir plaktos grietinėlės kepurėlėmis.