Gruziniškas sūrio pyragas „chačapuri“

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Kefyras Pagal skonį
  • Kiaušiniai 1 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 1 vnt
  • Soda 1 vnt
  • Miltai 4 stiklinė (-ės)
  • Fermentinis sūris 500 g

Eiga

  1. Brinzą ar fermentinį sūrį rupiai sutarkuokite.
  2. Miltus išsijokite ir sumaišykite su soda.
  3. Į dubenį suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę, įpilkite į ją kefyrą, augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus.
  4. Suminkykite elastingą tešlą ir padėkite valandai į šaldytuvą.
  5. Tešlą padalinkite į keturias dalis ir kiekvieną jų plonai iškočiokite.
  6. Į iškočiotų lakštų vidurį sudėkite po ketvirtadalį sūrio (įdaro turi būti daug), kraštus pakelkite, užlenkite ir sulipdykite viduryje, kruopščiai užspauskite sujungimų vietas.
  7. Įdaras turi atsidurti kiekvieno papločio viduryje.
  8. Apverskite paploti sujungimo vieta į apačią ir pakočiokite kočėlu.
  9. Įkaitinkite didelę keptuvę su aliejumi ir kepkite po vieną paplotį iš abiejų pusių (jeigu tešla kepama išsipučia, jos paviršių reikia pradurti).
  10. Iškeptus pyragus patepkite sviestu ir patiekite karštus.
  11. Pastaba: sūrio įdarą galima pagardinti smulkiai kapotomis prieskoninėmis žolėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!