Keptuvinis tortas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Keptuvinis tortas
Ingredientai
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Pienas Pagal skonį
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 200 g
- Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Tešlai (1 indelis kondensuoto pieno, 1 kiaušinis, 1 a. š. gesintos sodos, 3 st. miltų) Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet nelimpanti prie rankų (jei reikia, įberti dar miltų). Tešlą padalinti į 8 dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti blyną, truputį didesnį nei keptuvė. Blynus dėti į sausą įkaitintą keptuvę ir apkepti iš abiejų pusių. Blynai apkepa labai greitai, tad reikia stebėti, kad neprisviltų. Iškeptus blynus apipjaustyti.
- Kremui (0,5 litro pieno, 2 kiaušiniai,1,5 st. cukraus. 4 v. š. miltų, vanilinis cukrus, 200 g sviesto) Visus produktus, išskyrus sviestą, sudėti į puodą, gerai išmaišyti ir, nuolat maišant, virti, kol kremas sutirštės. Į šiltą kremą sudėti kambario temperatūros sviestą, išmaišyti.
- Torto blynus pertepti šiltu kremu, sutepti viršų ir šonus, apibarstyti smulkintais kepintais riešutais. Paruoštą tortą mažiausiai vienai valandai pastatyti į šaldytuvą.