Medaus tortas

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Medaus tortas

Ingredientai

  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Soda 2 šaukštas (-ai)
  • Miltai 250 g
  • Grietinė 750 g
  • Cukraus pudra 1 stiklinė (-ės)
  • Citrina 1 vnt

Eiga

  1. Kiaušinius, cukrų, medų sudėti į puodą ir pakaitinti įstačius į kitą indą(jame turi būti vanduo), kol pasidarys vientisa, karšta masė.
  2. Puodą ištraukti iš indo.Į masę supilti miltus ir sodą ir maišyti.
  3. Išminkykite tešlą.Iš jos iškočiokite apvalius lakštus (jų gaunasi apie septyni) ir pakepti orkaitėje neilgiau nei dešimt minučių (kol pasidarys lengvai apskrudę).Jei lakšai iškart netilps į orkaitę, gali tekti kept per kelis kartus.
  4. Kol kepa lakštai nuo citrinos nutarkuokite žieveles ir atidėkite. Iš pačios citrinos išspauskite sultis.
  5. Išplakite grietinę su cukrumi, supilkite žieveles ir citrinos sultis ir dar gerai išplakite.
  6. Lukterkite, kol atšals lakštai.Kai atšals tepkite kremu vieną lakštą, ant jo kitą lakštą ir jį taip pat tepkite kremu ir taip toliau darykite, kol sunaudosite lakštus.
  7. Tortą palikite nakčiai šaldytuve.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!