Močiutės trupininis pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Miltai 500 g
  • Kepimo milteliai 1 pakuotė (-ės)
  • Sviestas 250 g
  • Cukrus 200 g
  • Vanilinis cukrus 1 pakuotė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite dideliame dubenyje. Sudėkite išplaktą kiaušinį, smulkiai supjaustytą (arba sutarkuotą stambia tarka) sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, sumaišykite ir elektriniu plaktuvu (su dviem spiralės pavidalo antgaliais) išskaidykite tešlą į grubius gumulėlius.
  2. Patepkite riebalais pyrago formą (25 cm skersmens). Pusę gumulėlių sudėkite ant dugno ir prispauskite ranka. Uždėkite slyvų džemą, ant viršaus užberkite likusius gumulėlius.
  3. Kepkite apie 35–45 minutes, kol paviršius paruduos. Pyragą galima valgyti ir karštą, ir šaltą.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!