Šilauogių putėsiai

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 26, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Šilauogės 450 g
  • Cukrus 5 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė 1.4 l
  • Želatina 1 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus 1 vnt

Eiga

  1. Nuplautos šilauogės nusausinamos (gražesnių uogų saujelė paliekama putėsiams papuošti), pertrinamos per sietelį ar sumalamos mikseriu.
  2. Pertrinta uogų masė užpilama vandeniu ir virinama maišant mediniu šaukštu ant nestiprios liepsnos, kol nuvirs maždaug pusė skysčio.
  3. Tada į ją supilama nedideliame vandens kiekyje išbrinkinta želatina, suberiami 4 šaukštai cukraus, pagal skonį įdedama citrinos rūgšties, viskas gerai išmaišoma ir kaitinama, kol pasirodo pirmi burbuliukai, bet neužverdama.
  4. Nuimama nuo ugnies ir paliekama, kad atvėstų.
  5. Grietinėlė su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakami iki standžių putų, 1/3 dalis plaktos grietinėlės paliekama putėsiams papuošti, o likusi sumaišoma su stingstančia šilauogių mase.
  6. Sustingę putėsiai išdėliojami į kreminius indelius, puošiami plakta grietinėle ir uogomis.
  7. Stindstančius putėsius į indelius galima formuoti konditeriniu maišeliu ar per švirkštą.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!