Šilauogių putėsiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Šilauogės 450 g
- Cukrus 5 šaukštas (-ai)
- Grietinėlė 1.4 l
- Želatina 1 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus 1 vnt
Eiga
- Nuplautos šilauogės nusausinamos (gražesnių uogų saujelė paliekama putėsiams papuošti), pertrinamos per sietelį ar sumalamos mikseriu.
- Pertrinta uogų masė užpilama vandeniu ir virinama maišant mediniu šaukštu ant nestiprios liepsnos, kol nuvirs maždaug pusė skysčio.
- Tada į ją supilama nedideliame vandens kiekyje išbrinkinta želatina, suberiami 4 šaukštai cukraus, pagal skonį įdedama citrinos rūgšties, viskas gerai išmaišoma ir kaitinama, kol pasirodo pirmi burbuliukai, bet neužverdama.
- Nuimama nuo ugnies ir paliekama, kad atvėstų.
- Grietinėlė su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakami iki standžių putų, 1/3 dalis plaktos grietinėlės paliekama putėsiams papuošti, o likusi sumaišoma su stingstančia šilauogių mase.
- Sustingę putėsiai išdėliojami į kreminius indelius, puošiami plakta grietinėle ir uogomis.
- Stindstančius putėsius į indelius galima formuoti konditeriniu maišeliu ar per švirkštą.