Šefo receptai

Kurti receptą
Skaniausias velykų receptas - velykų avinėlis
Norite kažko ypatingo ir stulbinančio savo Velykų stalui? Paruoškite šį receptą!
PagaminauPagaminau!
  1. Mieles ištrinti su cukrumi ir 3 šaukštais pieno. Palikti 15-ai minučių, kol susidarys "kepurėlė".
  2. Iš likusių produktų užmaišyti tešlą. Į ją įmaišyti mieles. Tešlą labai gerai išminkyti. Pastatyti šiltai, kad padvigubėtų. Maždaug 1-ai valandai.
  3. Tešlą perminkyti. Iškočioti 1cm storio blyną.
  4. Uždėti avytės trafaretą. Apipjauti aplink.
  5. Išpjautos avytės pagrindą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu.
  6. Iš likusios tešlos rankomis formuoti mažus rutuliukus ir lipdyti prie avytės pagrindo.
  7. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą.
  8. Trynį išplakti su pienu. Ištepti avytės paviršių.
  9. Dėti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Iškepusį gausiai pabarstyti cukraus pudra.