Šokoladains su karamele

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Juodasis šokoladas 200 g
  • Sviestas 250 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Cukrus 200 g
  • Miltai 150 g
  • Kakava 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Kepamieji milteliai Pagal skonį
  • Rududu 150 g

Eiga

  1. Šokoladą ir sviestą ištirpinti. Geriausia ant garų, bet galima ir ant silpnos ugnies. Neužvirti, tik ištirpinti kad susimaišytų.
  2. Kiaušinius lengvai išplakti su cukrum (nereikia plakti iki putų). Miltus atskirai sumaišyti su kakava, druska ir kepimo milteliais.
  3. Į kiaušinius pilti šokoladą (nekarštą), gerai išmaišyti ir tada berti miltus. Viską sumaišyti iki vientisos masės. Viskas!
  4. Kepimo skardą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais, o jei ji mėgsta pridegti - iškloti kepimo popierium ir tada patepti sviestu. Supilti tešlą. Įsivaizduojant kokiais gabaliukais pjaustysim pyragą į kiekvieną šaukštuku įspaudžiam duobutę ir įdedam Rududu.
  5. Dėti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti lygiai 25 minutes. Išėmus leisti atvėsti. Skaniausias per naktį pabuvęs šaldytuve.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!