Šokoladains su karamele
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Juodasis šokoladas 200 g
- Sviestas 250 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Cukrus 200 g
- Miltai 150 g
- Kakava 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Kepamieji milteliai Pagal skonį
- Rududu 150 g
Eiga
- Šokoladą ir sviestą ištirpinti. Geriausia ant garų, bet galima ir ant silpnos ugnies. Neužvirti, tik ištirpinti kad susimaišytų.
- Kiaušinius lengvai išplakti su cukrum (nereikia plakti iki putų). Miltus atskirai sumaišyti su kakava, druska ir kepimo milteliais.
- Į kiaušinius pilti šokoladą (nekarštą), gerai išmaišyti ir tada berti miltus. Viską sumaišyti iki vientisos masės. Viskas!
- Kepimo skardą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais, o jei ji mėgsta pridegti - iškloti kepimo popierium ir tada patepti sviestu. Supilti tešlą. Įsivaizduojant kokiais gabaliukais pjaustysim pyragą į kiekvieną šaukštuku įspaudžiam duobutę ir įdedam Rududu.
- Dėti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti lygiai 25 minutes. Išėmus leisti atvėsti. Skaniausias per naktį pabuvęs šaldytuve.