Varškės desertas su džiovintais vaisiais

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Dangiško skonio varškės deserto receptas.

Ingredientai

  • Varškė 500 g
  • Grietinė 100 g
  • Sviestas 50 g
  • Rudasis cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Apelsinų sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Razinos 1 šaukštas (-ai)
  • Žemės riešutai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Varškę gerai išstrinam su blenderiu iki vientisos masės.
  2. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukam su ruduoju cukrumi.
  3. Į varškę dedame sviesto ir cukraus masę, grietinę, supilame citrinos ir apelsinų sultis ir gerai gerai išmaišome.
  4. Tada suberiam džiovintus vaisius, riešutus, tarkuotos citrinos ir apelsino žievleles. Permaišome.
  5. Imame sietelį, jį išklojam sudrėkinta, dvigubai perlenkta marle, ant jos išverčiame varškės masę ir paspaudžiame. Sietą dedame ant dubenėlio, kad varškė galėtų nusivarvėti (man tai beveik niekas neišvarvėjo, lašelis skystimėlio ir tiek:)
  6. Padedam į šaldytuvą 1-2 parom arba per naktį (kitaip tariant kiek kantrybė leis).
  7. Tada išverčiam pascha ant lėkštutės (manoji gavos pusapvalė, bet skaičiau, kad stačiatikiai ją foruoja trikampę), nuimam marlę, puošiam fantazija ir skanaujam.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!