Želė su vaisiais arbūze

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Arbūzas 2 kg
  • Vynas baltas 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 2 stiklinė (-ės)
  • Želatina 5 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas Pagal skonį

Eiga

  1. Arbūzą gerai nuplauti, padalinkite pusiau ir išskobti minkstimą. Viduje arbūzo sienelės turėtų būti kiek įmanima vienodesnės. Dideliame inde užvirinkite vandenį. Visas arbūzo puses palaikykite vidumi žemyn virš garų 4–5 minutes.
  2. Arbūzo minkštimą pertrinkite per sietelį.
  3. Vaisius nuplaukite, nušluostykite sausai. Vynuoges nuskinkite nuo kekelių. Iš vyšnių (trešnių), persikų ir abrikosų ištraukite kauliukus. Kraiušes ir obuolius nulupkite, perpjaukite į 4 dalis ir išimkite sėklalizdžius. Vaisius supjaustykite kubeliais, tokio pat dydžio, kaip ir vyšnios ar vynuogės.
  4. Iš 0,5 l vandens ir 1 stiklinės cukraus išvirkite sirupą. Į jį po du dėkite vaisius ir kiekvieną porciją pavirkite 2 minutes, stebėdami, kad vaisiai nesuvirtų. Iš sirupo vaisius ištraukite sieteliu.
  5. Želatiną užmerkite nedideliame kiekyje šilto virinto vandens. Į sirupą, kuriame virėte vaisius sudėkite tyrę gautą iš arbūzo minkštimo, likusį cukrų, vyną ir cinamoną. Užvirkite ir virkite 2–3 minutes. Po to perkoškite, leiskite kiek atvėsti ir pridėkite išbrinkusį želatiną.
  6. Į arbūzo pusę sudėkite dalį vaisių, užpilkite kiek atvėsusiu sirupo ir pastatykite į šaldytuvą. Kai sirupas kiek pastings, vėl įdėkite dalį vaisių ir įpilkite sirupo. Vėl pastatykite į šaldytuvą. Kai abi arbūzo pusės bus užpildytos, uždenkite jas maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Sustingusią želė supjaustyti riekelėmis ir patiekti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!