Želė su vaisiais arbūze
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Arbūzas 2 kg
- Vynas baltas 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 2 stiklinė (-ės)
- Želatina 5 šaukštas (-ai)
- Cinamonas Pagal skonį
Eiga
- Arbūzą gerai nuplauti, padalinkite pusiau ir išskobti minkstimą. Viduje arbūzo sienelės turėtų būti kiek įmanima vienodesnės. Dideliame inde užvirinkite vandenį. Visas arbūzo puses palaikykite vidumi žemyn virš garų 4–5 minutes.
- Arbūzo minkštimą pertrinkite per sietelį.
- Vaisius nuplaukite, nušluostykite sausai. Vynuoges nuskinkite nuo kekelių. Iš vyšnių (trešnių), persikų ir abrikosų ištraukite kauliukus. Kraiušes ir obuolius nulupkite, perpjaukite į 4 dalis ir išimkite sėklalizdžius. Vaisius supjaustykite kubeliais, tokio pat dydžio, kaip ir vyšnios ar vynuogės.
- Iš 0,5 l vandens ir 1 stiklinės cukraus išvirkite sirupą. Į jį po du dėkite vaisius ir kiekvieną porciją pavirkite 2 minutes, stebėdami, kad vaisiai nesuvirtų. Iš sirupo vaisius ištraukite sieteliu.
- Želatiną užmerkite nedideliame kiekyje šilto virinto vandens. Į sirupą, kuriame virėte vaisius sudėkite tyrę gautą iš arbūzo minkštimo, likusį cukrų, vyną ir cinamoną. Užvirkite ir virkite 2–3 minutes. Po to perkoškite, leiskite kiek atvėsti ir pridėkite išbrinkusį želatiną.
- Į arbūzo pusę sudėkite dalį vaisių, užpilkite kiek atvėsusiu sirupo ir pastatykite į šaldytuvą. Kai sirupas kiek pastings, vėl įdėkite dalį vaisių ir įpilkite sirupo. Vėl pastatykite į šaldytuvą. Kai abi arbūzo pusės bus užpildytos, uždenkite jas maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Sustingusią želė supjaustyti riekelėmis ir patiekti.