Duonos plutelių gira
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Duona 1/2 kg
- Vanduo 5 l
- Cukrus 250 g
- Mielės 20 g
- Razinos 30 g
Eiga
- Verdančiu vandeniu užplikyti duonos pluteles ir palikti 12 val. pastovėti, kad prisitrauktų. Po to tirščius nusunkti, į skystį sudėti su nedideliu vandens kiekiu ištrintas mieles ir likusį cukrų.
- Indą uždengti drobele. Girą rauginti 15-20 valandų, laikant šiltai ir retkarčiais nugraibant paviršiuje atsirandančias putas.
- Tada girą supilstyti į butelius, pripilant juos iki kakliuko. Prieš užkemšant, į kiekvieną butelį įdėti po 2-3 razinas. Užkimštą butelį laikyti gulsčią, šaltoje patalpoje Tinka gerti po 1-2 dienų.