Eklerai su vaniliniu kremu

Vienas skaniausių eklerų receptas.

Vienas skaniausių eklerų receptas.

Ingredientai

Sviestas 100 g
Cukrus 100 g
Druska Pagal skonį
Miltai 260 g
Kiaušiniai 4 vnt
Pienas 400 ml
Vanilinis cukrus 5 g
Kiaušinių tryniai 4 vnt
Cukraus pudra 40 g
  • 1

    Užvirti 250 ml vandens, išlydyti jame sviestą. Suberti cukrų, žiupsnelį druskos. Maišyti kol cukrus ištirps;

  • 2

    Puodą nuimti nuo viryklės, supilti miltus, masę gerai išmaišyti ir palikti atvėsti;

  • 3

    Po vieną sudėti kiaušinius;

  • 4

    Kepimo skardą iškloti popieriumi ir šaukšteliu dėti tešlą paliekant nedidelius tarpelius;

  • 5

    Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros ir kepti 30 min, kol eklerai paruduos;

  • 6

    Kremui ruošti į dubenį sudėti kiaušinių trynius su cukraus pudra ir išplakti šluotele iki vientisos masės, įberti 40 g miltų ir vėl išmaišyti;

  • 7

    Atskiram puode užvirinti pieną su vanile, kai užvirs supilti į kiaušinių masę ir išmaišyti;

  • 8

    Kai kremas iškeps eklerą perpjauti pusiau, pertepti kremu ir abi puses suklijuoti.

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val
Plikyti riestainiai 30min
Bandelės "grietiniukai" 30min
Totoriškos bandukės 1val
Obuolių pyragas 1val