Eklerai su vaniliniu kremu

Vienas skaniausių eklerų receptas.

Vienas skaniausių eklerų receptas.

Ingredientai

Sviestas 100 g
Cukrus 100 g
Druska Pagal skonį
Miltai 260 g
Kiaušiniai 4 vnt
Pienas 400 ml
Vanilinis cukrus 5 g
Kiaušinių tryniai 4 vnt
Cukraus pudra 40 g
  • 1

    Užvirti 250 ml vandens, išlydyti jame sviestą. Suberti cukrų, žiupsnelį druskos. Maišyti kol cukrus ištirps;

  • 2

    Puodą nuimti nuo viryklės, supilti miltus, masę gerai išmaišyti ir palikti atvėsti;

  • 3

    Po vieną sudėti kiaušinius;

  • 4

    Kepimo skardą iškloti popieriumi ir šaukšteliu dėti tešlą paliekant nedidelius tarpelius;

  • 5

    Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros ir kepti 30 min, kol eklerai paruduos;

  • 6

    Kremui ruošti į dubenį sudėti kiaušinių trynius su cukraus pudra ir išplakti šluotele iki vientisos masės, įberti 40 g miltų ir vėl išmaišyti;

  • 7

    Atskiram puode užvirinti pieną su vanile, kai užvirs supilti į kiaušinių masę ir išmaišyti;

  • 8

    Kai kremas iškeps eklerą perpjauti pusiau, pertepti kremu ir abi puses suklijuoti.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Šokoladinis pyragas 15min
Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val
Plikyti riestainiai 30min