Estiškos bandelės

Cinamonu kvepiančios bandelės dar skanesnės prie stiklinės pieno.

Cinamonu kvepiančios bandelės dar skanesnės prie stiklinės pieno.

Ingredientai

Pienas 120 ml
Medus 1 šaukštas (-ai)
Kiaušinio trynys 1 vnt
Sviestas 80 g
Druskos 1 žiupsnelis
Mielės 15 g
Miltai 300 g
Cukrus 4 šaukštas (-ai)
Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • 1

    Mieles ištirpinti šiltame piene ir meduje, palikti keletui minučių šiltai, kad mielės pradėtu veikti;

  • 2

    30 g sviesto išlydyti, supilti kiaušinio trynį ir išplakti šluotele. Tada supilti pieną su mielėmis, suberti miltus, druską ir išminkyti tešlą

  • 3

    Didelio dubenio kraštus ištepti aliejumi, sudėti tešlą, uždengus rankšluosčiu pastatyti šiltai 1-2 valandoms;

  • 4

    50 g sviesto sumaišyti su cukrumi ir cinamonu;

  • 5

    Tešlą iškočioti 1 cm storio, tepti sviestą su cukrumi, susukti ritinėlį;

  • 6

    Per ritinėlio vidurį įpjauti, susukti “kasą” ir sujungti abu kraštus, kaip riestainį. Tai padaryti iš visos likusios tešlos;

  • 7

    Dėti ant kepimo skardos, kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min, paskutines 5-10 min temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių;

  • 8

    Dar skaniau bus, jei iškeptas bandeles apibarstysite cukraus pudra.

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val
Plikyti riestainiai 30min
Bandelės "grietiniukai" 30min
Totoriškos bandukės 1val
Saldžiosios velykinės dovanėlės 45min