Estiškos bandelės

Cinamonu kvepiančios bandelės dar skanesnės prie stiklinės pieno.

Cinamonu kvepiančios bandelės dar skanesnės prie stiklinės pieno.

Ingredientai

Pienas 120 ml
Medus 1 šaukštas (-ai)
Kiaušinio trynys 1 vnt
Sviestas 80 g
Druskos 1 žiupsnelis
Mielės 15 g
Miltai 300 g
Cukrus 4 šaukštas (-ai)
Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • 1

    Mieles ištirpinti šiltame piene ir meduje, palikti keletui minučių šiltai, kad mielės pradėtu veikti;

  • 2

    30 g sviesto išlydyti, supilti kiaušinio trynį ir išplakti šluotele. Tada supilti pieną su mielėmis, suberti miltus, druską ir išminkyti tešlą

  • 3

    Didelio dubenio kraštus ištepti aliejumi, sudėti tešlą, uždengus rankšluosčiu pastatyti šiltai 1-2 valandoms;

  • 4

    50 g sviesto sumaišyti su cukrumi ir cinamonu;

  • 5

    Tešlą iškočioti 1 cm storio, tepti sviestą su cukrumi, susukti ritinėlį;

  • 6

    Per ritinėlio vidurį įpjauti, susukti “kasą” ir sujungti abu kraštus, kaip riestainį. Tai padaryti iš visos likusios tešlos;

  • 7

    Dėti ant kepimo skardos, kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min, paskutines 5-10 min temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių;

  • 8

    Dar skaniau bus, jei iškeptas bandeles apibarstysite cukraus pudra.

Panašūs receptai

Šokoladinis pyragas 15min
Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val
Plikyti riestainiai 30min
Bandelės "grietiniukai" 30min
Totoriškos bandukės 1val