Florentinai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Naminiai florentinai - skaniau nei namie būti negali. 

Ingredientai

  • Miltai 10 g
  • Sviestas 25 g
  • Cukrus 75 g
  • Grietinėlė 65 ml
  • Saulėgrąžos, riešutai ir kitos sėklos 200 g

Eiga

  1. Sviestą išlydome puode, suberiame cukrų, miltus ir kaitiname ant labai mažos ugnies iki vientisos masės. Nuolatos maišant po truputį pilame grietinėlę. Suberiame visus riešutus ir sulėgrąžas ir dar truputį paverdame.
  2. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Paruoštą mišinį su šaukštu dedame ant kepimo skardos, formuodami nedidelius "blynelius".
  3. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes.
  4. Išėmę iš orkaitės, florentinus atvėsiname ir tik tada nuimame nuo kepimo popieriaus.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!