Frittata su kumpiu ir bulvėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Frittata – tai kiaušinienė kepama iš pasirenkamų maisto produktų. Dažniausiai frittatos ruošimas nuo viryklės pasibaigia kepimu orkaitėje.

Ingredientai

  • Kumpis 150 g
  • Svogūnų laiškai Pagal skonį
  • Svogūnas 1 vnt
  • Bulvės 1 kg
  • Pienas 100 ml
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Permazano sūris 50 g
  • Kiaušiniai 8 vnt

Eiga

  1. Bulves nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti į įkaitintą keptuvę, pabarstyti druska ir pipirais, kepti ant vidutinės ugnies apie 10 min. retkarčiais pamaišant.
  2. Kol bulvės kepa, supjaustyti svogūną ir apkepinti kartu su bulvėmis;
  3. Giliame dubenyje sumaišyti kiaušinius, pieną ir tarkuotą parmezano sūrį, pridėti smulkintų svogūno laiškų ir gerai išmaišyti;
  4. Kai bulvės šiek tiek apskrus užpilti plaktą kiaušinį;
  5. Pakepinti 1-2 min., kol kiaušinienė dar nepradėjo trauktis, o tada visą keptuvę perkelti kepti į orkaitę ir kepti dar apie 20 min.,reikia vis patikrinti ar ruošiamas patiekalas per daug neapskrunda;
  6. Prieš patiekiant leisti 5 min. pravėsti;
  7. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!