Gaivūs kiviai šokolade
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Gaivus vasaros desertas, kuris pradžiugins smaližius ir pasilepinti mėgstančius gurmanus.
Ingredientai
- Kivi 3 vnt
- Šokoladas 150 g
- Plakta grietinėlė Pagal skonį
Eiga
- Visų pirma sulaužome šokoladą į smulkius gabalėlius (pieniškas šokoladas yra tinkamiausias) ir lydome jį ant silpnos ugnies, kol ištirps. Norėdami, kad šokoladas nepridegtų mažesnį indą įtaisykite į didesnį puodą su karštu vandeniu, kad šis plūduriuotų. Ištirpus šokoladui supilkite riebią plaktą grietinėlę ir viską lėtai sumaišykite.
- Tuo tarpu kivius nulupkite ir supjaustykite į 3-4 dalis. Įsmeikite medines lazdeles (nuo ledų) į kivius, kad šie tvirtai laikytųsi, o tada įmerkite į šokoladą.
- Galiausiai palikite kivius valandai šaldymo kameruoje, kad šokoladas sustingtų. Patariu laikyti kivius ant kepimui skirto popieriaus, kad šie lengvai atliptų šokoladui sustingus.