Gervuogių pyragėlis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Naminis gervuogių pyragas
Ingredientai
- Cukrus 200 g
- Miltai 200 g
- Kepamieji milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Margarinas 1 stiklinė (-ės)
- Gervuogės 2 stiklinė (-ės)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite margarinu. Likusį margariną išlydykite.
- Atsijokite miltus ir kepimo miltelius į dubenį skirtą tešlai. Įmaišykite pusę stiklinės cukraus, pieną ir išlydytą margariną ir maišykite. Kai tešla bus vientisa, ją paskleisti po kepimo skardą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Ant tešlos tolygiai išbarstykite gervuoges ir likusią pusę stiklinės cukraus. Užpilkite vandenį.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje kol tešla pakils ir jos viršus paruduos (nuo 45 minučių iki 1 valandos). Prieš patiekiant leiskite atvėsti.