Graikiškas ’bouyordy’
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Feta sūris 400 g
- Konservuoti pomidorai 400 g
- Pomidorai 6 vnt
- Raudonasis svogūnas 1 vnt
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Bazilikas Pagal skonį
- Raudonėlis Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
- Geltonoji paprika 1 vnt
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.Tuo metu kol orkaitė kaista paruoškite skardą į kurią tilptų minėtos daržovės. Pirmiausia į skardą pilkite ir paskirstykite konservuotus pomidorus.Juos apibarstykite cukrumi. Ant pomidorų meskite į keturias dalis supjaustytus šviežius pomidorus.Viską pabarsykite maždaug dviem žiupsniais druskos. Tada dėkite į dvi dalis perpjautas paprikas, tada į keturias dalis supjaustytą svogūną ir galiausiai nuluptus česnakus (smulkinti nereikia). Ant visko papilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, tris gerus žiupsnius drukos, nemažai baziliko, raudonėlio, ir šiek tiek pipirų.Įstatykite į orkaitę ir kepkite apie 40min. kol pomidorai sutrukinės, paprika suminkštės.
- Kai daržovės bus iškepusios jas reikės susmulinti. Jei neturite kombaino spaudykite jas naudodami grūstuvą medinį, o jei turite tai meskite daržoves į kombainą ir smulkinkite iki kol neliks stambių gabalėlių (jokiu būdu nepilkite sulčių likusių nuo iškepusių daržovių į kambainą, jas tiesiog atidėkite).Kai padažas bus susmulkintas sumaišykite jį su sultimis (jei naudojot kombainą ir atidėjot). Patikrinkite ar dar reikia druskos, baziliko, pipirų.Aš dar įdėjau keletą žiupsnių.
- Pasimkite formas į kurias dėsite sūrį ir padažą ( nuotraukoje matote pailgą baltą formą, puikiai tiks ir apvali ar kokią tik turit).
- Į formą dėkite šimtą gramų fetos sūrio (arba jei norit ir daugiau). Pilkite porą samčių padažo.Pabarstykite raudonėliu ir užpilkite keletą šlakelių alyvuogių aliejaus.Taip paruoškite visas formas.
- Formas sudėkite į orkaitę ir kepkite apie keturiasdešimt minučių kol viršus šiek tiek apskrus.
- Kai jau bus iškepę užberkite šiek tiek smulkintų petražolių.