Grikiniai sklindžiai

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 26, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Grikių miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinio baltymas 6 vnt
  • Grietinė 2 stiklinė (-ės)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 3 šaukštas (-ai)
  • Mielės 40 g
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Į dubenėlį supilti stiklinę šilto vandens jame išleistas mieles, suberti cukrų, grikinius miltus, išmaišyti ir pakilti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į kitą indą supilti grietinę, šiltą pieną, suberti persijotus miltus ir užmaišyti netirštą tešlą.
  2. Į jį sudėti pakilusį įmaišalą, ištirpintą sviestą, sukrėsti iki standžių putų išplaktus baltymus ir atsargiai, apvartant išmaišyti.
  3. Tešlą kabinti šaukštu ir dėti į keptuvėje įkaitintus riebalus. Sklindžius kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Pateikti pašildytame dubenyje. Valgyti su grietine, džemu, uogiene ar apibarstytus miltiniu cukrumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!