Grikių maltinukai

Ar mėgstate grikius? Siūlome išmėginti gardžiuosius grikių maltinukus – sveika, gardu ir greitai paruošiama. Jei gamindami įbersite mėsos prieskonių, niekas nesupras, kad juose nėra mėsos. Tad kviečiame pasiraitoti rankoves ir kibti į maltinukų gamyba.

Ar mėgstate grikius? Siūlome išmėginti gardžiuosius grikių maltinukus – sveika, gardu ir greitai paruošiama. Jei gamindami įbersite mėsos prieskonių, niekas nesupras, kad juose nėra mėsos. Tad kviečiame pasiraitoti rankoves ir kibti į maltinukų gamyba.

Ingredientai

Grikiai 200 g
Svogūno 1 vnt
Morka 1 vnt
Krakmolas 6 šaukštas (-ai)
Druska, pipirai Pagal skonį
  • 1

    Paimti apie 200 g nevirtų grikių;

  • 2

    Grikius išvirti ir sugrūsti su bulvių grūstuve;

  • 3

    Svogūną supjaustyti, morką sutarkuoti ir kartu apkepti keptuvėje;

  • 4

    Sudėti grikius, įmušti kiaušinius, sudėti mėgstamus prieskonius, druską, krakmolą ir viską gerai išmaišyti;

  • 5

    Šaukštu suformuoti maltinukus ir kepti įkaitintame aliejuje.

Panašūs receptai

Lašiša su klevų sirupu 30min
Silkė su agurkų salotomis 5min
Kūčiukai 30min
Lašišos suktinukai 5min
Tuno keksiukai 15min
Įdaryta lydeka 30min
Salotos su silke ir marinuotais kelmučiais 5min