Grilyje keptos krevetės

Vis labiau populiarėja grilyje keptos jūrų gėrybės. Dūmo skonį turinčios krevetės ne tik lengvai ir greitai paruošiama, bet ir be galo skanus delikatesas.

Vis labiau populiarėja grilyje keptos jūrų gėrybės. Dūmo skonį turinčios krevetės ne tik lengvai ir greitai paruošiama, bet ir be galo skanus delikatesas.

Ingredientai

Druska 1 šaukštas (-ai)
Pipirai Pagal skonį
Malta paprika 1 arb. šaukštelis (-iai)
Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
Citrinų sultys 2 arb. šaukštelis (-iai)
Krevetės 1 kg
Citrina 1 vnt
  • 1

    Pirmiausia reikia pasiruošti marinatą: nedideliame inde sutrinti česnaką su druska. Įmaišyti pipirus ir paprikos miltelius, įpilti alyvuogių aliejaus ir citrinos sultis. Viską išmaišyti;

  • 2

    Pasiruoštu marinatu apšlakstyti jau išlukštentas krevetes ir palikti marinuotis bent 30 minučių;

  • 3

    Kepti didelėje kaitroje ant grotelių ar iešmų 2-3 minutes iš abiejų pusių.

  • 4

    Patiekti su citrinos grežinėliais.

Panašūs receptai

Marinuotos krevetės ant griliaus 45min
Kalmarų žiedai tešloje 30min