Įdaryta antis su slyvomis

Kalėdų valgis

Kalėdų valgis

Ingredientai

Antiena 1 vnt
Slyvos 200 g
Kiaušiniai 2 vnt
Batonas 2 riekė (-ės)
Pienas 1 stiklinė (-ės)
Grietinė 2 šaukštas (-ai)
Druska 2 šaukštas (-ai)
Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Muškatas 2 šaukštas (-ai)
  • 1

    Antį nugaroje įpjauti ir nulupti odą su sparneliais bei šlaunelėmis, atskirti nuo kaulų mėsą, išvirti ir susmulkinkite morką.

  • 2

    Pamirkyti slyvas. Piene išmirkyti batono riekeles, nuspausti ir sumalti su antiena. Malinį pabarstyti pipirais, druska, muskatu, įmušti kiaušinius, sudėti slyvas, morkas. Paruoštą įdarą sukrėsti į anties odą, kraštus susiūti.

  • 3

    Pabarstyti druska, aptepti grietine ir kepti 220 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apskrus.Tada sumažinti ugnį ir kepti toliau. Kai antis iškeps, išimti siūlus. Puošti slyvomis ir žalumynais.

  • 4

    Puošti: keletas džiovintų slyvų; krapų; petražolių; apelsinų; spanguolių

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Kepta vištiena su riebiu padažu 45min
Vištiena bbq 30min