Įdaryta lydeka

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Tikrai šventinis patiekalas. 

Ingredientai

  • Lydeka 1 kg
  • Svogūnas 2 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Batonas 2 riekė (-ės)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Majonezas 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Lydeką išdarinėjame, iškerpame pelekus ir nulupame odą (taip, kad galėtume po to ją prikimšti).
  2. Sumalame lydekos mėsą ir piene išmirkytą batoną. Morką sutarkuojame burokine tarka ir apkepiname nedideliame aliejaus kiekyje. Kai morkos šiek tiek apkepa, sudedame pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir apkepame. Apkepintas daržoves taip pat sumalame, sumaišome su lydekos faršu, įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų. Viską gerai išmaišome.
  3. Gauta mase prikemšame lydekos odą, siūlu susiūname perpjautą pilvą (recepto originale nurodyta, kad faršu prikemšame ir galvą, bet mes į galvą faršo nededame), suteikiame lydekai reikiamą formą.
  4. Kepimo popierių sutepame aliejumi, padedame lydeką, kurią sutepame majonezu, kad lydekos oda labai neišdžiūtų.
  5. Kepame 150 C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.
  6. Iškepusią lydeką atvėsiname, padedame ant salotų lapais išklotos lėkštės ir puošiame "kiek fantazija leidžia".
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!