Imbierinė persimonų duona

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Tiesą sakant, ši duona labiau panaši į meduolį - labai skanų meduolį, kurį valgant pakvimpa Kalėdomis...

Ingredientai

  • Persimonai 2 vnt
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Aliejus Pagal skonį
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Muškatas Pagal skonį
  • Imbieras Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Didesniame inde sumaišyti miltus su druska. Į trintą persimono masę puodelyje įberti sodą, išmaišyti. Kitame inde sumaišyti cukrų, aliejų, kiaušinius, cinamoną, muskatą, maltą ir šviežią imbierą. Šią masę šiek tiek išplakti, sudėti sutrintus persimonus su soda. Gautą masę sudėti į miltus, taip pat įpilti vandenį. Tešlą gerai išmaišyti ir supilti į kepimo formą (aš naudojau 23x10x7 cm dydžio silikoninę formą). Duoną kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!