Imbieriniai sausainiai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Labai skanūs sausainiai
Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Rudasis cukrus 100 g
- Medus 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Miltai 400 g
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Imbieras 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Gvazdikėliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite.
- Persijokite miltus. Supilkite miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
- Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius (aš formavau rankomis, nes kočiojasi tai sunkokai). Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir palikite, kol sausainiai visiškai atvės.
- Paruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.