Imbieriniai sausainiukai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Jie nuo apkepusio iš viršaus cukriuko pasidare traškųs ir lekštėje skamba kaip stikliniai.
Ingredientai
- Miltai 300 g
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Imbieras 1 vnt
- Cinamonas 1 g
- Muškatas 1 g
- Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Sviestas 125 g
- Rudasis cukrus 185 g
- Kiaušiniai 1 vnt
Eiga
- Sumalkite cinamoną, imbierą, muškatą.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir atvėsinkite sviestą. Į atskirą indą suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite sviestą ie viską gerai išplakite.
- Sviesto masę supilkite į miltus, išminkykite tešlą, kol ši nelips prie rankų ir padėkite 2 valandoms į šaldytuvą.
- Iš tešlos formuokite 2,5 cm skersmens rutuliukus, kiekvieną pavoliokite cukruje. Rutuliukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Lengvai iš viršaus paspauskite, kad įgautų meduoliuko formą.
- Kepkite orkaitėje 10-20 min.