Jautienos kumpis

Gardaus, sultingo ir aromatingo jautienos kumpio paruošimo būdas. Kumpis puikiai šventiniam stalui. O pats receptas tiks kepti ir bet kokią kitą mėsą.

Gardaus, sultingo ir aromatingo jautienos kumpio paruošimo būdas. Kumpis puikiai šventiniam stalui. O pats receptas tiks kepti ir bet kokią kitą mėsą.

Ingredientai

Jautienos kumpis 1 kg
Šalavijai Pagal skonį
Krapai Pagal skonį
Čiobreliai Pagal skonį
Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
Sviestas 10 g
Citrinų sultys 9 šaukštas (-ai)
Kiti mėgstami žalumynai Pagal skonį
Druska Pagal skonį
Pipirai Pagal skonį
  • 1

    Jautienos kumpio paviršių keliose vietose įpjaukite. Grotelių raštu.

  • 2

    Džiovintus šalavijus ir čiobrelius, druską, pipirus, citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinkite į mėsą. Palikite pasimarinuoti bent kelioms valandoms arba per naktį. Galite nuolat pavartyti kumpį, nes apačioje nusės marinatas.

  • 3

    Įkaitinkite orkaitę iki 90 laipsnių ir dėkite paruoštą jautienos kumpį.

  • 4

    Kepkite apie tris valandas, kol mėsa suminkštės.

  • 5

    Po to išimkite mėsą, apšlakstykite išsiskyrusiomis sultis (tai galite daryti nuolat), mėsą dar galite šiek tiek apibarstyti druska, jeigu manote, kad jos įdėjote nepakankamai. Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių temperatūros ir vėl įdėkite kumpį keptis.

  • 6

    Kepkite mėsą gerą pusvalandį, kol susiformuos apskrudusi plutelė.

  • 7

    Patiekite apibarstytą šviežiais kapotais žalumynais su virtomis bulvėmis ar daržovių salotomis.

  • 8

    Skanaus!

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Vištiena bbq 30min