Jūros gėrybių sriuba su fermentiniu sūriu
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Egzotiška, gurmaniška jūros gėrybių sriuba.
Ingredientai
- Česnakas 2 vnt
- Čili pipiras 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Fermentinis sūris 25 g
- Sultinys 1 kubelis (-iai)
- Krevetės 5 vnt
- Kokosų pienas 1 skardinė (-ės)
- Morkos 1 vnt
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Pievagrybiai 8 vnt
- Poras Pagal skonį
- Sviestas Pagal skonį
- Svogūnas 3 vnt
- Ciberžolė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Petražolės Pagal skonį
Eiga
- Labai smulkiai supjaustome 3 svogūnų galvutes, truputį porų, 8 pievagrybius, sutarkuojame 1 didesnę morką, porą česnako skiltelių, vieną raudoną čili pipirą (tik būtinai išimame sėklytes). Visas šias gėrybes kepame keptuvėje ant sviesto.
- Užverdame mažiau nei pusę puodo vandens. Jam užvirus, įpilame vieną stiklinę paprasto pieno ir tuomet supilame kokosų pieną.
- Iškeptas daržoves sudedame į verdantį vandenį. Įdedame druskos žiupsnelį (pagal skonį), 5 rūšių pipirų žiupsnelį, vieną grybų sultinio kubelį, ciberžolės (jeigu mėgstate, jeigu ne, nedėkite, bet ciberžolė suteikia labai gražią spalvą).
- Maišant viską verdame apie 10-15 min., kad įgautų vientisą skonį. Tada įdedame atšaldytų jūros gėrybių (tai gali būti kalmarai, aštuonkojai, mažosios krevetės, austrės ir t.t.), paverdame dar 5 - 9 min.
- Pabarstome smulkintais krapais. Įpilame į lėkštes ir apibarstome sutarkuotu fermentiniu sūriu.
- Skanaus:)